Płatne parkingi

Wyraź swoją opinię na temat Twojej dzielnicy/ulicy.

Płatne parkingi

Postprzez hrabia w Pon Wrz 21, 2009 9:20 pm

Czy ktoś ma może jakąś wiedzę na temat strefy płatnego parkowania w Świebodzinie?
Nie ma takowej, a moim skromnym zdaniem powinna być. W Sulechowie zrobili i jest o wiele wiele lepiej, jest duża szansa zaparkować. Nie to co w naszym miasteczku. Jedzie jeden z drugim do pracy na 7, stawia auto na Glogowskiej lub pod UM i auto zapuszcza tam korzenie do 15, a człowiek chce pojechać załatwić sprawę w urzędzie miejskim to musi parkować na Widoku. Paranoja !!!
hrabia

Dołączenie: Pon Sie 04, 2008 11:31 am

Re: Płatne parkingi

Postprzez aneta w Wto Wrz 29, 2009 9:12 pm

Jestem tego samego zdania :)
Pozdrawiam
aneta

Dołączenie: Nie Sie 03, 2008 5:43 pm

Postprzez asica w Czw Paź 01, 2009 9:49 pm

Też się pod tym podpisuję.
Masakra co się dzieje w naszym miasteczku.
Pozdrawiam
asica

Dołączenie: Śro Sie 06, 2008 10:35 pm

Postprzez schycha w Pon Paź 26, 2009 12:42 pm

Witam.
W ogóle ktoś wie jak ruszyć tą kwestię?
Myślę, że to wszystko zależy od rady miasta, a ta nie będzie sama na siebie kręcić bata, bo co będą płacić za parkowanie swojego auta??? :)
Pozdrawiam
Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to przyjemnie wspominać.
schycha

Dołączenie: Śro Lip 23, 2008 7:54 pm
Miejscowość: Świebodzin

Postprzez Marcin w Śro Paź 28, 2009 12:58 pm

Witam wszystkich.
Wczoraj nawiązałem kontakt w tej sprawie z firmą, która zainstalowała i zarządza parkometrami w Sulechowie. Osoba która odpisała na mojego maila obiecała, że skontaktuje się z naszym Urzędem Miasta i spróbuje ugryźć ten temat.
także są małe szanse, że w mieście zacznie panować porządek a nie jak dotychczas chaos. :evil:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Marcin
Administrator

Dołączenie: Śro Lip 23, 2008 6:20 pm
Miejscowość: Świebodzin

Postprzez marek w Śro Paź 28, 2009 1:32 pm

No ciekawe, ciekawe...
Myślę, że to nie przejdzie, a szkoda :roll:
marek

Dołączenie: Nie Sie 03, 2008 4:36 pm

Postprzez katmai w Czw Paź 29, 2009 11:48 pm

A ja jestem odmiennego zdania. Pracuję na Głogowskiej i moje auto nieraz "zapuszcza korzenie" przez cały dzień, ale są nieraz sytuacje gdy muszę jechać nim do pracy. Ale mniejsza o mnie, ja mieszkam dość blisko. Co mają zrobić ludzie którzy mieszkają np na os. Widok, pracują na Głogowskiej, a dziecko w przedszkolu na Sulechowskiej? Czy miasto wprowadzając strefę zapewni nam w zamian komunikację miejską? Czy też może chodzi o coś innego... :P (prawda Marcin?)
W każdym razie że wprowadził to Sulechów, nie znaczy że ma być tak samo w Świebodzinie.

JESTEM PRZECIWNY!!
katmai

Dołączenie: Pon Sie 04, 2008 9:48 pm

Postprzez asica w Pon Lis 02, 2009 10:45 pm

katmai dobrze pisze !!!
Np ja mieszkam na oś łużyckim, córkę prowadzam do przedszkola nr 1 a pracuje w LORO, jak to wszystko pogodzić w czasie???
Jestem przeciwna !!!
asica

Dołączenie: Śro Sie 06, 2008 10:35 pm

Postprzez pablo w Czw Sie 26, 2010 8:43 pm

Ja również jestem przeciwny!
Nie po to płacimy tyle podatków aby jeszcze płacić za parkingi. Niech po prostu zrobią więcej miejsc do parkowania.
Nie wiem kto o zdrowych zmysłach z własnej woli chciałby płacić za parkowanie.

PS: Osiedle - skrót = os. a nie oś. (przecież nie piszemy ośedle)
pablo

Dołączenie: Czw Sie 26, 2010 8:04 pm

Powróć do Twoja dzielnica w Świebodzinie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości